Facebook berichten

HAARLEMMERMEER – Vrijdag 5 juni steekt wethouder Johan Rip de handen uit de mouwen bij Voedselbank Haarlemmermeer. Hij wil ervaren hoe klanten in deze coronatijd hun voedselpakketten krijgen.

Ook de Voedselbank kreeg te maken met de anderhalvemeter maatregel. Sindsdien worden voedselpakketten bij het nieuwe distributiegebouw in Hoofddorp iedere week buiten uitgereikt.

Voorzitter Hans de Bats van Voedselbank Haarlemmermeer zegt dat het ingevoerde drive-thru-systeem inmiddels zo goed werkt, dat binnen 3 uur 185 huishoudens hun boodschappen in ontvangst kunnen nemen.

Vol trots wist De Bats bovendien te melden dat bij een onaangekondigde inspectie vorige week de maximale score op voedselveiligheid en procesbeheersing werd behaald.

Meernieuws van maandag 1 juni 2020 met Wethouder Rip bezoekt corona-drive-thru Voedselbank Haarlemmermeer: Hier te beluisteren: www.voedselbankhaarlemmermeer.nl/wethouder-rip-bezoekt-corona-drive-thru-voedselbank-haarlemmermeer/
... Zie meerZie minder

Bekijk op Facebook

Geweldig initiatief! Bedankt alle gulle gevers!75 jaar geleden op 2 mei dropten de geallieerden voedsel boven Schiphol. Daarom houden de gezamenlijke diaconieën van de Protestantse Gemeente Hoofddorp een “Voedseldropping” voor de Voedselbank Haarlemmermeer. Lees hier aan welke producten behoefte is en hoe je die kunt afgeven: tinyurl.com/yd4fjfyt. Ik drop op 2 mei vanaf 1,5 meter afstand! Jullie ook? #samensterk #houvol ... Zie meerZie minder

Bekijk op Facebook

Inzameling door Marktpleinkerk Hoofddorp: 17 kratten boodschappen!

Onder "normale"omstandigheden vind je achterin de Marktpleinkerk kratten waar kerkgangers boodschappen en geld aan de voedselbank kunnen doneren. Nu er door corona geen diensten meer gehouden worden heeft Klaas Korver, die deze inzamelingen coördineert, de kratten en een collectebus voor zijn huis gezet.

Vandaag werd de voedselbank verblijd met maar liefs 17 kratten lang houdbare boodschappen en een bedrag van € 149!
Een geweldige actie waardoor de 300 huishoudens met 950 mensen ook in de corona tijd van noodzakelijke boodschappen kunnen worden voorzien!
... Zie meerZie minder

Bekijk op Facebook

Doneer houdbare producten aan uw Voedselbank!

Door de hamsterwoede mist de voedselbank nu houdbare producten in de boodschappenpakketten voor haar klanten die zelf niet hebben kunnen hamsteren.

In de afgelopen 2 weken heeft de voedselbank veel verse
producten kunnen uitdelen. Over 2 weken verwachten we door de voorraad houdbare producten heen te zijn.

Doneer dus b.v. macaroni, rijst, pasta, jam, pindakaas, pannenkoekmeel, tomatenpuree, alles reiniger, halvarine en handzeep.

U kunt op woensdag en donderdag tussen 10:00 en 14:00 producten brengen bij de centrale loods aan de Dirk Storklaan 63A – 2132 PX op het bedrijventerrein de President in Hoofddorp.

Alvast bedankt namens de 300 huishoudens die wekelijks een gratis boodschappenpakket nodig hebben!
... Zie meerZie minder

Bekijk op Facebook

Vandaag zaterdag 28 maart is er een winkelinzameling bij JUMBO Centrum Hoofddorp. Er staan kratten waar u het eten in kunt leggen, op boodschappen bordjes hebben we gezet wat we graag gedoneerd zouden willen hebben.

Houd afstand bij het zelf in de kratten doen van uw producten.

U kunt tot 16.00 uw donatie in de kratten komen doen.

Alvast heel erg bedankt namens alle klanten van de Voedselbank Haarlemmermeer
... Zie meerZie minder

Bekijk op Facebook

Wij zijn met SPOED op zoek naar 500 eierdozen.

Dus, bent u een bedrijf, instelling of particulier en heeft u ze over, dan ontvangen we ze graag op de Dirk Storklaan 63A in Hoofddorp, inrijden op de Henri Wenckebachreef en dan 2e parkeerplaats. Alvast bedankt voor uw hulp.

Stuur uw bericht naar secretaris@voedselbankhaarlemmermeer.nl
... Zie meerZie minder

Bekijk op Facebook

OP DIT MOMENT VOLDOENDE AANMELDINGEN voor chauffeurs die een bakwagen kunnen rijden (rijbewijs BE)!

Voor de bevoorrading van onze uitdeelpunten in Nieuw-Vennep, Badhoevedorp en Zwanenburg is er door uitval van de huidige vrijwilligers voor as vrijdag, 27 maart dringend behoefte aan chauffeurs.
Vrijdagmorgen van 07.15 uur bij loods in Hoofddorp tot 10:30 uur.
... Zie meerZie minder

Bekijk op Facebook

Het wordt een goede uitdeel op vrijdag 20 maart!

De loods medewerkers en chauffeurs hebben keihard gewerkt om het voedsel dat door de vele Haarlemmermeerse bedrijven en particulieren ter beschikking werd gesteld te verwerken tot goede pakketten. Die pakketten worden vrijdag op onze 6 uitdeelpunten uitgereikt aan 300 huishoudens.

Deze keer krijgen we hulp van extra vrijwilligers om de uitdeel conform de RIVM richtlijnen te laten verlopen. Er zullen bij de uitdeel rijen gaan ontstaan, maar op deze manier kunnen we de voedselbank Haarlemmermeer open houden.

Dank aan alle vrijwilligers en gulle gevers!
... Zie meerZie minder

Bekijk op Facebook

Voedselbank vraagt voor vrijdagmorgen verkeersregelaars voor uitdeel in Hoofddorp.

Op vrijdagmorgen worden op het uitdeelpunt Hoofddorp de voedselpakketten uitgedeeld aan 185 huishoudens.
Vanwege corona kunnen we een beperkt aantal klanten binnen laten en moet de toestroom naar het uitdeelpunt geregeld gaan worden.

Daarvoor hebben we verkeersregelaars nodig die aan de klanten uitleg geven over de nieuwe procedure en die zorgen voor de doorstroom.

Het uitdeelpunt Hoofddorp ligt op de President aan de Dirk Storklaan 63a naast het gebouw van Master Totaalinrichting in Hoofddorp.

Vrijdag van 09:00 tot 13:00 uur.

N.B.: in verband met de privacy regels van de Voedselbank zullen wij u vragen om een vrijwilligers overeenkomst te ondertekenen.

Aanmelding bij tel: 06-44708028.
... Zie meerZie minder

Bekijk op Facebook

To my network please share! ... Zie meerZie minder

Bekijk op Facebook

Oproep aan horeca bedrijven die tot 6 april moeten sluiten:
gooi geen goed voedsel weg, maar schenk het aan de voedselbank.

De voedselbank Haarlemmermeer roept horeca bedrijven op om goed voedsel niet weg te gooien, maar aan de voedselbank te schenken.

Voedselbanken krijgen door het hamsteren op dit moment minder voedsel aangeboden, maar zij proberen met hun vrijwilligers hun klanten, die vaak tot een risicogroep behoren, toch van een wekelijks voedselpakket te blijven voorzien.

Horeca bedrijven kunnen goed voedsel doneren als dat nog in de originele verpakking zit. Dat geldt dus niet voor voedsel dat al bewerkt is, want de voedselbank moet zich houden aan de voedselveiligheidseisen van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit.

Voedselbank haarlemmermeer beschikt met haar loods in Hoofddorp ook over vries en koelcellen voor invries en opslag van voedsel. Mocht het aanbod voor Haarlemmermeer te groot zijn, dan wordt het voedsel via de Regionale Distributie Centra over de voedselbanken in Nederland verdeeld.

Voedsel kan worden aangeboden door een email te sturen naar: voedseldepot@voedselbankhaarlemmermeer.nl

Door de voedselbanken in de regio Schiphol: Haarlemmermeer, Aalsmeer en Uithoorn-de Kwakel, worden 385 huishoudens met 1.200 personen, waarvan meer dan de helft jonger is dan 18 jaar, wekelijks van een gratis voedselpakket voorzien.

In 2019 werd er door de vrijwilligers voor € 1,3 mln aan voedsel bij winkels ingezameld, bij bedrijven opgehaald, omgepakt, opgeslagen en uitgedeeld dat anders voor een belangrijk deel zou worden vernietigd.

Voedselbanken zetten zich in voor mensen die, om wat voor reden dan ook, tijdelijk niet in hun eigen levensbehoefte kunnen voorzien. Dit doen zij door het wekelijks verstrekken van gratis voedselpakketten aan huishoudens die na gedegen financiële screening voldoen aan landelijke criteria.
... Zie meerZie minder

Bekijk op Facebook

Opening en Open Dag voedselbank Haarlemmermeer worden verzet.

Hoofddorp, 12 maart 2020.

In lijn met het vanmiddag uitgebrachte advies van het kabinet en RIVM moeten wij helaas de feestelijke opening van onze loods op vrijdag de 13e en de Open Dag op zaterdag de 14e maart verzetten naar een latere datum. Zodra de omstandigheden het toelaten zullen wij een nieuwe datum vaststellen en u daar natuurlijk weer graag voor uitnodigen.Namens het bestuur van de Voedselbank Haarlemmermeer

Hans de Bats

Email: voorzitter@voedselbankhaarlemmermeer,.nl

Tel: 06 51 877 146
... Zie meerZie minder

Bekijk op Facebook

14 maart van 10:00 tot 16:00 open dag bij de voedselbank. Zeg het voort!Opening 13 maart en Open Dag 14 maart van loods Voedselbanken regio Schiphol.

Op vrijdag 13 maart wordt de nieuwe loods van de Voedselbank Haarlemmermeer aan de Dirk Storklaan op bedrijventerrein de President in Hoofddorp om 16:00 uur feestelijk geopend door wethouder Johan Rip van Haarlemmermeer.

Op zaterdag 14 maart van 10:00 tot 16:00 houdt de Voedselbank haar Open Dag. U kunt dan een kijkje nemen achter de schermen van een Voedselbank en met een deel van de 125 vrijwilligers kennis maken. In de ochtend zijn er optredens van jeugdcircus Acrobatico en in de middag van shantykoor de Marconisten.

Iedereen is voor beide evenementen, ook zonder uitnodiging, van harte uitgenodigd.

De verhuizing naar een nieuwe loods werd noodzakelijk nadat het terrein waar de Voedselbank vanaf 2007 gevestigd was aan een ontwikkelaar werd verkocht. Bovendien is het klantenbestand in Haarlemmermeer binnen 2 jaar verdubbeld waardoor de loods uit zijn jasje dreigde te groeien.

De Voedselbank heeft samen met de gemeente gezocht naar een alternatieve locatie. De bereikbaarheid en het bieden van voldoende privacy, maar met name ook de betaalbaarheid, maakten het een uitdaging om een geschikte locatie te vinden voor de loods die tevens uitdeelpunt voor Hoofddorp is. Die werd dankzij de verhuurder, die een maatschappelijke huurprijs vroeg, gevonden binnen het gebouw Landmark op het bedrijventerrein de President in Hoofddorp.

Voor de nodige aanpassingen aan het gebouw en voor de inventaris hebben diverse fondsen en bedrijven middelen geschonken. Overigens is alle inventaris van hergebruikt materiaal met uitzondering van de 130 zonnepanelen die er voor gaan zorgen dat de loods energie neutraal gaat werken...................

Lees verder op de website van Voedselbank Haarlemmermeer

www.voedselbankhaarlemmermeer.nl/opening-13-maart-en-open-dag-14-maart-van-loods-voedselbanken-re...
... Zie meerZie minder

Bekijk op Facebook

Opening 13 maart en Open Dag 14 maart van loods Voedselbanken regio Schiphol.

Op vrijdag 13 maart wordt de nieuwe loods van de Voedselbank Haarlemmermeer aan de Dirk Storklaan op bedrijventerrein de President in Hoofddorp om 16:00 uur feestelijk geopend door wethouder Johan Rip van Haarlemmermeer.

Op zaterdag 14 maart van 10:00 tot 16:00 houdt de Voedselbank haar Open Dag. U kunt dan een kijkje nemen achter de schermen van een Voedselbank en met een deel van de 125 vrijwilligers kennis maken. In de ochtend zijn er optredens van jeugdcircus Acrobatico en in de middag van shantykoor de Marconisten.

Iedereen is voor beide evenementen, ook zonder uitnodiging, van harte uitgenodigd.

De verhuizing naar een nieuwe loods werd noodzakelijk nadat het terrein waar de Voedselbank vanaf 2007 gevestigd was aan een ontwikkelaar werd verkocht. Bovendien is het klantenbestand in Haarlemmermeer binnen 2 jaar verdubbeld waardoor de loods uit zijn jasje dreigde te groeien.

De Voedselbank heeft samen met de gemeente gezocht naar een alternatieve locatie. De bereikbaarheid en het bieden van voldoende privacy, maar met name ook de betaalbaarheid, maakten het een uitdaging om een geschikte locatie te vinden voor de loods die tevens uitdeelpunt voor Hoofddorp is. Die werd dankzij de verhuurder, die een maatschappelijke huurprijs vroeg, gevonden binnen het gebouw Landmark op het bedrijventerrein de President in Hoofddorp.

Voor de nodige aanpassingen aan het gebouw en voor de inventaris hebben diverse fondsen en bedrijven middelen geschonken. Overigens is alle inventaris van hergebruikt materiaal met uitzondering van de 130 zonnepanelen die er voor gaan zorgen dat de loods energie neutraal gaat werken...................

Lees verder op de website van Voedselbank Haarlemmermeer

www.voedselbankhaarlemmermeer.nl/opening-13-maart-en-open-dag-14-maart-van-loods-voedselbanken-re...
... Zie meerZie minder

Bekijk op Facebook